EUROCARGO: КАМИОНЪТ, КОЙТО ГРАДЪТ ХАРЕСВА.

EUROCARGO е идеалният камион за доставки от врата до врата, за градски транспортни задачи и за всякакви други превози в градските центрове. Благодарение на идеалната ширина на кабината (2,1 метра), големия ъгъл на завиване (52 градуса) и малкия радиус на завой в този клас (под 11 метра за варианта с междуосие 2790 mm) той е идеалният камион за градски условия.

КОМФОРТ И ЕРГОНОМИЧНОСТ НА ВИСОКО НИВО.

Бутони, разположени на волана, позволяват на водача да използва радиото и телефона напълно безопасно. Автомобилът също така разполага с по-ергономични контроли за управление на климатика, светлините и автоматичната/полуавтоматичната скоростна кутия. Всичко е на правилното място, разположено удобно: има много отделения за вещи и документи, специални отделения за карти и релсова закачалка за дрехи на задната стена на кабината.

В конзолата от страната на водача са вградени два практични държача за бутилки, 12 V гнездо за захранване и изход за сгъстен въздух (опция).

Интериорът на кабината включва седалки с тапицерия, изработена чрез електрослепване. Като опция е налична нова комфортна седалка за водача с пневматично окачване, напълно регулируема облегалка, регулируем по височина предпазен колан, пълнеж на тапицерията с двойна плътност и вентилация. Като опция се предлага подлакътник за всички седалки с пневматично окачване.

Благодарение на линейното приборно табло и компактните размери на двигателния тунел водачът може лесно да слезе от автомобила от двете страни на кабината.

 

БЕЗОПАСНОСТ: ЗНАЧЕНИЕТО НА ПРЕВЕНЦИЯТА

Наред със своята здравина и пасивна безопасност EUROCARGO предпазва водача и товара благодарение на:

  • ВЪЗДУШНА ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА ВОДАЧА
  • УПРАВЛЕНИЕ НА АУДИОСИСТЕМАТА И BLUETOOTH™ ВРЪЗКАТА ОТ ВОЛАНА
  • УСЪВЪРШЕНСТВАНА СИСТЕМА ЗА АВАРИЙНО СПИРАНЕ
  • АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ
  • СПИРАЧНА СИСТЕМА С ABS И ASR
  • ЕЛЕКТРОНЕН КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА НА АВТОМОБИЛА (EVSC) С АСИСТЕНТ ПРИ ПОТЕГЛЯНЕ
  • ДНЕВНИ LED СВЕТЛИНИ
  • КСЕНОНОВИ ФАРОВЕ

 

ПО-ГОЛЯМА ГЪВКАВОСТ, НИСЪК РАЗХОД НА ГОРИВО И УСТОЙЧИВОСТ

Двигателите на новия EUROCARGO са дизеловите четирицилиндров Tector 5 с работен обем 4,5 литра и шестцилиндров Tector 7 с работен обем 6,7 литра. Гамата включва седем нива на мощност от 160 до 320 к.с. с максимален въртящ момент от 1100 Nm плюс CNG двигател, доставящ 750 Nm въртящ момент и 204 к.с. Тези двигатели се комбинират с 6- или 9-степенни ръчни скоростни кутии, 6- или 12-степенни полуавтоматични или автоматични скоростни кутии с преобразувател на въртящия момент.

Изключителната HI-SCR система на IVECO за третиране на отработените газове е лека и ефективна и елиминира

принудителния престой за регенерация.

 

Наред с това EUROCARGO Natural Power е особено ефективен в големите градове – ниските му емисии означават, че може да се движи в зони с ограничен трафик, а ниските нива на шум (с 5 dB по-тих от дизеловия модел) го правят идеален за работа през нощта.

 

ПАРТНЬОР, НА КОЙТО МОЖЕТЕ ДА РАЗЧИТАТЕ

EUROCARGO привлича клиентите със своята надеждност и здравина: две качества, които се дължат на шасито, заимствано от тежкотоварните модели и проектирано да бъде здраво и да издържа на по-големи натоварвания (като напр. небалансиран товар или внезапна промяна на посоката).

За да се адаптира към всеки тип транспортна задача, EUROCARGO предлага множество различни решения за окачване: параболични, полуелиптични листови ресори и пневматични окачвания. Пневматичните окачвания се управляват от система ECAS (електронно управлявано пневматично окачване), която гарантира постоянна височина на окачването независимо от нивото на натоварване.

Предният и задният мост и спирачната система гарантират, че механичните характеристики се запазват надеждни във времето. Спирачната система е пневматично-хидравлична в гамата от 7,5 до 10 тона и напълно пневматична в гамата от 11 до 18 тона. Всички версии 4x2 са стандартно оборудвани с дискови спирачки.

 

УНИВЕРСАЛНОСТ

 

От доставки до строителство, от хладилен транспорт до градски услуги, EUROCARGO е най-универсалният автомобил в своята категория, осигуряващ лесно добавяне на надстройки. Изработена от високоякостна стомана, рамата може да поеме надстройки с дължина от 4265 до 10175 мм. Страничните греди на рамата са успоредни по цялата ѝ дължина и са предварително конфигурирани за опростяване на монтажа на надстройката.

Eurocargo се предлага с три различни кабини, за да задоволи изискванията на всяка дейност: дневна кабина, кабина с легло и двойна кабина.

Общо EUROCARGO се предлага в 11 000 фабрични версии, произтичащи от комбинирането на неговите продуктови варианти: два вида задвижване, 14 нива на общо тегло на автомобила и седем нива на мощност, 12 различни скоростни кутии, 15 междуосия и три вида кабини с два вида покрив – в допълнение към широка гама окачвания, предавателни числа на мостовете, мостове и силоотводи (до 1100 Nm).